Ook afgedankte elektr(on)ische apparaten verdienen een tweede kans

Wereldwijd vindt vandaag zo’n 20% van alle elektrisch en elektronisch afval zijn weg naar recyclage. In Europa kunnen we met een recyclagecijfer van 35% iets betere cijfers voorleggen. Maar dan nog rest er een enorm recyclagepotentieel. En dat willen de go4circle-leden graag benutten.

Een Belgisch gezin blijkt gemiddeld 77 elektr(on)ische apparaten te bezitten, waarvan er maar liefst 10 nooit meer gebruikt worden! In ziekenhuizen, kantoorgebouwen en andere bedrijven ligt een veelvoud aan elektr(on)ische apparaten stof te vergaren. 

Jammer, want deze toestellen verdienen een veel beter lot. En via de leden van go4circle krijgen ze die ook. 

AEEA DEEE
International E-waste Day 2019 (14/10/19)

Ter ere van de International E-waste Day vragen we daarom specifieke aandacht voor onze leden die actief zijn in de inzameling, sortering en verwerking van afgedankte elektrische en elektronische apparaten (AEEA), waaronder ABA recycling, Alfamet, ASmartWorld, Cogetrina, Comet Traitements, Gielen, Ivo Van den Bosch, MCR, Out of use, Remondis, Renewi – Coolrec, SEOS, SIMS Recycling Solutions, Suez, Vanheede, Veolia Environmental Services MRC, Wilmet.

Onder hen zijn er ook leden die zich specifiek toeleggen op de nuttige toepassing van AEEA:

  • Herstelling: bedrijven zoals Wilmet Group sorteren ingezamelde elektr(on)ische toestellen om ze na herstelling opnieuw op de markt te brengen. 
  • Hergebruik: sommige afgedankte elektr(on)ische apparaten zijn nog perfect bruikbaar. Go4circle-leden zoals ASmartWorld en Out of Use voeren een heel arsenaal aan testen uit om na te gaan welke ingezamelde toestellen nog perfect geschikt zijn voor de tweedehandsmarkt.
  • Recyclage: als herstelling en hergebruik niet meer aan de orde zijn, ontmantelen bedrijven zoals Coolrec en Sims Recycling Solutions de toestellen om er de kostbare materialen uit te recupereren en ze om te vormen tot grondstoffen die gebruikt kunnen worden in de productie van nieuwe toepassingen.

Help ons en onze leden om meer elektr(on)ische apparaten van onder het stof naar de recyclagehal te brengen. Samen geven we deze gebruikte materialen een betere toekomst.

Alle contactgegevens van onze leden vindt u in de ledenlijst op onze website.

FacebookTwitterLinkedin

Reactie toevoegen

Bijlage
Een onbeperkt aantal bestanden kan naar dit veld worden geupload.
300 MB limiet.
Toegestane types: txt pdf doc docx xls xlsx ppt pptx ods odt png jpg jpeg gif zip.