Meet Plaex: De smart bin die automatisch afval sorteert

Plaex is anders dan andere afvalbakken. Hij kan namelijk met behulp van een visueel intelligent systeem het type afval dat hij ontvangt herkennen, sorteren en in aparte containers bewaren. 

Concept van studenten

Het idee Plaex is ontstaan in het voorjaar van 2019 tijdens een beurs voor innovatie georganiseerd op de Universiteit Twente (NL). Daar bedacht een groep studenten een zogeheten ‘smart bin’ die de prijs voor het beste innovatieve idee won op deze beurs. Hierna zijn deze studenten begonnen met de ontwikkeling van de start-up Plaex. 

Sindsdien heeft het team achter Plaex niet stilgezeten, met twee belangrijke ontwikkelingen als gevolg. Ten eerste is het team een samenwerking aangegaan met studenten van de KU Leuven. Het doel van deze samenwerking is om Plaex verder uit te bouwen met een echt business plan en een duidelijke maatschappelijke missie. Ten tweede is nu het eerste volledig functionerende prototype van de smart bin gebouwd. 

Plaex heeft echter nog een lange weg te gaan en daarbij kunnen zij jouw hulp gebruiken. De studenten achter Plaex zoeken onder andere nog de beste manier om eindgebruikers te bereiken en zoeken daarom een sterke partner uit de Belgische afval- en recyclagesector die hen kan helpen hun doel te bereiken.

Meer informatie vindt u op plaex.net.

FacebookTwitterLinkedinShare

Reactie toevoegen

Bijlage
Een onbeperkt aantal bestanden kan naar dit veld worden geupload.
300 MB limiet.
Toegestane types: txt pdf doc docx xls xlsx ppt pptx ods odt png jpg jpeg gif zip.