Sector staat klaar om asbestafval correct en veilig te verwerken

Afval- en recyclagesector steunt asbestafbouwplan van Vlaams Milieuminister Schauvliege

Brussel, 13 november 2018 – Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege biedt burgers financiële steun voor asbestsaneringswerken. De afval- en recyclagesector steunt deze maatregel. “Zo kunnen we het asbesterfgoed afbouwen en het gevaarlijke afval op een veilige en correcte manier verwerken.”

Naar schatting 70 tot 90% van alle gebouwen die voor 2001 werden gebouwd bevatten asbest. Om al dat asbest de wereld uit te helpen, maakt minister Schauvliege budget vrij om asbestsaneringsprojecten in particuliere woningen voor de helft terug te betalen.

Asbest veilig verwijderen en verwerken

De Belgische afval- en recyclagesector juicht dit initiatief van de minister toe. Algemeen directeur van sectorfederatie go4circle, Stany Vaes: “Dankzij deze regeling wordt het voor particulieren betaalbaarder om asbest apart te laten verwijderen door gespecialiseerde firma’s. Op die manier kan dit gevaarlijke afval een correcte en veilige verwerking krijgen, zonder gevaar voor de mensen in de woning, op de werf, tijdens het transport en tijdens de verdere verwerking in het afvalbedrijf.”

FacebookTwitterLinkedinShare

Ajouter un commentaire

Annexe
Un nombre illimité de fichiers peuvent être transférés dans ce champ.
Limité à 300 Mo.
Types autorisés : txt pdf doc docx xls xlsx ppt pptx ods odt png jpg jpeg gif zip.