7,5% van alle banen in België zijn circulair

7,5% van alle banen in België zijn circulair. Dat is het resultaat van een studie van de Koning Boudewijnstichting en de Nederlandse sociale onderneming Circle Economy.

Het rapport van deze studie biedt inzicht in de aard en hoeveelheid jobs in de circulaire economie. Dit zijn alle banen die bijdragen aan de kringloopeconomie via activiteiten op het gebied van hernieuwbare energie, reparatie en onderhoud, recyclage, digitale technologie, ontwerp, nieuwe businessmodellen en samenwerking.

Een monitoring van de werkgelegenheidseffecten van de circulaire economie zal uitwijzen welke werkgelegenheidskansen de circulaire economie precies biedt, hoe die gespreid zijn over de samenleving en hoe we de juiste vaardigheden kunnen ontwikkelen bij werknemers om te voldoen aan de veranderende vraag. 

Dit rapport dient als nulmeting voor de werkgelegenheid in de Belgische circulaire economie en wil daarmee overheden, werkgevers, sociale partners en andere stakeholders informeren om tot een doeltreffend en inclusief circulair arbeidsmarktbeleid te komen.

Het rapport of een samenvatting ervan vind je via deze link.

FacebookTwitterLinkedin

Reactie toevoegen

Bijlage
Een onbeperkt aantal bestanden kan naar dit veld worden geupload.
300 MB limiet.
Toegestane types: txt pdf doc docx xls xlsx ppt pptx ods odt png jpg jpeg gif zip.