Congres
Workshop

Metalen: Onuitputbare grondstoffen voor de energietransitie?

Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling
05.10.2022
Doelgroep

De energietransitie zal veel uitdagingen met zich meebrengen. Eén daarvan zal metaal zijn, dat in grote hoeveelheden nodig zal zijn om deze transitie mogelijk te maken. De FRDO organiseert op woensdag 5 oktober 2022 een evenement in de Koninklijke Bibliotheek van België, waar deze aspecten zullen worden besproken.

Programma

De dag zal in twee delen worden opgesplitst (opgelet, het is belangrijk dat u zich voor deze twee delen apart inschrijft):

  • In de voormiddag is een conferentie voor het grote publiek voorzien (in het Engels), met presentaties van prof. Karel Van Acker en prof. Boris Verbrugge (KULeuven), de Europese Commissie zal haar visie op het onderwerp geven, enz. Voor de deelnemers wordt een walkingdinner voorzien.
    Inschrijven via deze link 
  • In de namiddag zijn er participatieve workshops over drie onderwerpen: circulaire economie, grondstoffenvoorziening, investeringen en vaardigheden (in het Frans en het Nederlands). Elke deelnemer kiest de taal waarin hij of zij wenst deel te nemen, en zal de drie workshops na elkaar kunnen volgen.
    Inschrijven via deze link

Het voorlopige programma is beschikbaar via deze link. Het zal regelmatig worden bijgewerkt.

Praktisch

Koninklijke Bibliotheek van België
Keizerslaan 4
1000 Brussel
België

10:00 - 16:00
Gratis
FacebookTwitterLinkedinShare