Netwerkevent

Viering 30 jaar FRDO

FEDERALE RAAD VOOR DUURZAME ONTWIKKELING - CONSEIL FÉDÉRAL DU DÉVELOPPEMENT DURABLE
23.11.2023
Doelgroep
Dertig jaar geleden, in 1993, werd de Nationale Raad, later de Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling, opgericht. Om deze verjaardag te vieren, organiseert de FRDO een evenement op donderdag 23 november, van 15:30 tot 18:00 uur met aansluitend een receptie, in het Muziekinstrumentenmuseum (MIM), Hofberg 2 te Brussel. Thema van het evenement is ‘Duurzaamheid en klimaat in cultuur’.
Programma
Thema van het evenement is ‘Duurzaamheid en klimaat in cultuur’. Hoe worden bekommernissen rond duurzaamheid vertolkt in literatuur en dichtkunst? Wat kan fictie bijdragen tot de sensibilisering rond de klimaat- en biodiversiteitsproblematiek? Dit thema komt niet enkel theoretisch aan bod: twee Nederlandstalige en twee Franstalige auteurs zullen een aantal gedichten voorlezen uit eigen werk. Een sopraan begeleid op piano zal ook een aantal liederen brengen over de natuur.

Dit evenement zal ook de gelegenheid vormen om de huidige voorzitter van de FRDO, dhr. François-Xavier de Donnea wiens mandaat eindigt op 30 juni, te bedanken, en de nieuwe voorzitter dhr. Patrick Dupriez te verwelkomen.

Binnenkort volgt nog een gedetailleerd programma.
Praktisch

Hofberg 2
Muziekinstrumentenmuseum
1000 Brussel
België

23/11/2023 - 15:30-18:00
15:30-18:00
Gratis

Inschrijven

FacebookTwitterLinkedinShare