COVID-19: Wallonië moedigt bevolking aan om haar dankbaarheid te tonen aan de afvalophalers

Appreciatie voor het werk van alle afvalinzamelaars

Elke dag om 20.00 uur applaudiseren we voor de eerstelijnswerkers, zoals het personeel in de gezondheidszorg. Hun werk is essentieel in de strijd tegen het coronavirus en de zorg voor de getroffen bevolking. 

Vandaag wil Wallonië het werk van de afvalinzamelaars (beladers, sorteerders, chauffeurs) onder de aandacht brengen en aanmoedigen. Zij zetten zich elke dag in om ons afval op te halen en te verwerken, ook in deze moeilijke periode. 

"Chauffeurs, beladers, sorteerders... zijn de eerste schakel in de afvalverwerkingsketen. We doen er alles aan om hun veiligheid te waarborgen, maar vandaag de dag hebben we ook de bevolking nodig om hen aan te moedigen. We kunnen tijdens deze vreselijke pandemie niet ook nog eens ongezonde leefomstandigheden laten ontstaan. Elk woord of elke tekening, elk gebaar, elk bedankje is dus meer dan welkom om het werk van alle mensen in onze sector aan te moedigen", zegt Stany Vaes, algemeen directeur van go4circle, wiens leden instaan voor de inzameling van bijna 60% van het Waalse afvalvolume.  

Hang je tekening op en krijg er een like voor terug

Om hen te ondersteunen, bedacht Wallonië een leuke activiteit om een vriendschappelijke band te creëren tussen kinderen, en iedereen die dat wenst, en de afvalinzamelaars. Het principe is eenvoudig: de kinderen worden uitgenodigd om een tekening te maken, waarna ze deze aan het raam ophangen. Dit soort initiatieven zal onze afvalinzamelaars zeker deugd doen en motiveren.  

Wallonië lanceert deze actie met de bedoeling om geen extra afval en risico's te creëren. Deze actie mag de werklast van de afvalinzamelaars niet verhogen door posters die bij het papier/karton zouden belanden of die het risico op besmetting zouden verhogen door ze op de afvalbakken/zakken te plaatsen. 

FacebookTwitterLinkedin

Reactie toevoegen

Bijlage
Een onbeperkt aantal bestanden kan naar dit veld worden geupload.
300 MB limiet.
Toegestane types: txt pdf doc docx xls xlsx ppt pptx ods odt png jpg jpeg gif zip.