Powered by Lybover
Een luchtdouche maakt werkkledij terug proper: snel, makkelijk en veilig

De luchtdouche: werkkledij in 30 seconden weer proper!

Waarom een luchtdouche?

De gezondheid van werknemers is meer dan ooit een hot topic. Stof en andere gevaarlijke stoffen die zich met het stof vermengen, kunnen een bijzonder negatieve invloed op de gezondheid hebben. Met een luchtdouche grijpt u tijdig in: werknemers reinigen hun werkkledij al bij het verlaten van de werkplaats.

In welke werkomgeving?

Stof is in veel sectoren een vervelend en ongezond neveneffect. Denk maar aan elektriciteitscentrales, de cementindustrie, chemische bedrijven, staalfabrieken, bedrijven waar gemalen of gemengd wordt, ....Maar ook in uw sector: ondernemingen met recyclageactiviteiten.

"Een luchtdouche maakt werkkledij terug proper: snel, makkelijk en veilig."

Hoe snel werkt zo’n luchtdouche?

Supersnel. In 30 seconden is de kledij proper. Een luchtdouche nemen kan dus perfect tijdens de werkuren, voor de pauze of op het einde van de werkdag. Resultaat: geen stof of gevaarlijke stoffen die zich verspreiden in kleedkamers, cafetaria, burelen of andere propere ruimtes.

“Een luchtdouche nemen duurt maar even lang als uw handen wassen.”

Veiligheid voorop

Veilige stofafzuiging

 • Een ventilator zorgt voor een neerwaartse luchtstroom in de luchtdouche. Stofpartikels worden weggehouden uit het gezichtsveld.
 • Via de bodem wordt het stof afgezogen en vervolgens gefilterd in de filterkamer.

Veilig afblazen

 •  Neerwaarts gerichte blaaskoppen (30°) blazen niet richting gezicht.
 • Vier zones: zelf in te stellen afhankelijk van de grootte van de persoon.
 • Afblazen altijd van boven naar beneden.
 • Voldoende veiligheidsafstand tussen blaaskoppen en gebruiker
Vier stappen, en weg is het stof!
 1. De werknemer stapt in de luchtdouche met zijn/haar persoonlijke beschermingsmiddelen (veiligheidsbril, gehoorbescherming en ademhalingsbescherming). Bij het openen van de deur start de ventilator om luchtstroom te creëren.
 2. De werknemer start de reiniging via de kogelkranen of via de drukknop. Bij de versie met drukknoppen kan de reiniging automatisch worden uitgevoerd. Het is mogelijk om het geheel of een deel van de werkkleren af te blazen. Er kunnen 4 groepen blaaskoppen bediend worden. De luchtdouche blaast de kleren altijd van boven naar beneden af voor een maximale efficiëntie. Tip: voor een optimale reiniging; tijdens het proces draait de werknemer rond zijn as.
 3. Het afgeblazen stof wordt continu naar onder afgezogen. De meegeleverde stoffilter (of een externe installatie) filtert de luchtstroom.
 4. Het reinigingsproces is voltooid: de werknemer kan de luchtdouchecabine verlaten.

Bekijk de video en u bent meteen overtuigd.

Overleg met ons over deze mogelijke uitvoeringen
 • Drukknoppen of kogelkranen
 • Omgevingslucht of teruggeblazen gefilterde lucht
 • Mobiele of vaste versie
 • 1 of 2 deuren (sas)
 • Verschillende filtertypes
 • Ook inox-uitvoering mogelijk
 • Verschillende accessoires
Technische gegevens
Luchtdebiet 2.500 m3/u - 3,0 kw
Afmetingen (L x B x H)  935 x 1.600 x 2.300 mm
Gewicht  600 kg
Benodigde perslucht  1” - 4 bar min - 3.000 l/min
Van tijdelijk testen tot compleet servicepakket

Bij Lybover AIR laten we u graag alle vrijheid. Zo kiezen sommigen ervoor om de luchtdouche gedurende een testperiode van enkele weken te huren. Maar de meeste organisaties gaan voor onze volledige ondersteuning m.b.t. service en wisselstukken. Vooral bij de filters zijn een regelmatig onderhoud en opvolging nodig, en dat laat u beter aan specialisten over.

Wist u dat Lybover AIR nog veel meer kan betekenen voor uw organisatie?

Luchtdouches zijn maar één klein onderdeel van ons aanbod. Lybover AIR, ook gekend als Keller Lufttechnik Benelux/ Keller France, is al jaren dé expert in totaaloplossingen op maat voor industriële ontstoffing. Interesse? Neem een kijkje op www.lyboverair.com.

Van voorstudie tot montage en oplevering…onze gekwalificeerde medewerkers regelen alles voor u. En reken ook op een permanente after-sales service, dankzij onze aparte service-afdeling.

info@lyboverair.com - +32(0)56 67 10 10
Oude Kassei 16 - 8791 Waregem

Lybover is a family-owned SME that distinguishes itself by combining expert project management with technological excellence. The group is widely renowned for its know-how and experience in the fields of dust extraction, recycling, bulk goods handling, fire protection, and production of steel and stainless steel components.
Meer overLybover
FacebookTwitterLinkedin

Reactie toevoegen

Bijlage
Een onbeperkt aantal bestanden kan naar dit veld worden geupload.
300 MB limiet.
Toegestane types: txt pdf doc docx xls xlsx ppt pptx ods odt png jpg jpeg gif zip.