Derde oproep van ERA-MIN2 nu open

ERA-MIN 2 geeft steun aan ambitieuze, transnationale onderzoeks-en ontwikkelingsprojecten rond niet-energie en niet-landbouw gerelateerde grondstoffen (bouwmaterialen, industriële en metaalhoudende mineralen). Het richt zich meer specifiek naar primaire en secundaire hulpbronnen, en de vervanging van kritieke grondstoffen in de context van een circulaire economie aanpak. De derde oproep staat nu open met als deadline 12 maart 2020.

Steun aan transnationale onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten

ERA-MIN 2 geeft steun aan ambitieuze, transnationale onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten binnen de volgende topics:

  • Topic 1: Supply of raw materials from exploration and mining
  • Topic 2: Design
  • Topic 3: Processing, Production and Remanufacturing
  • Topic 4: Recycling and Re-use of End-of-Life Products

Aan deze derde oproep nemen 17 steunagentschappen uit 15 landen deel met een globaal budget van ca. 10 miljoen euro. Meer informatie over de deelnemende landen en regio’s lees je hier

VLAIO ondersteunt Vlaamse deelnemers ERA-MIN2

De partners van de internationale projectvoorstellen ontvangen voor hun bijdrage in het project steun uit hun eigen land of regio. Voor elk land of regio gelden specifieke ontvankelijkheidscriteria en steunmodaliteiten. 

Voor de financiering van het Vlaamse aandeel van de ERA-MIN2-projecten voorziet VLAIO een budget van 1 miljoen euro. De organisatie zet hiervoor twee steunkanalen in:

De maximale steun voor de Vlaamse deelname aan een ERA-MIN2-project is begrensd op 500.000 euro.

De projectleider van het internationale ERA-MIN2-project dient het project in bij ERA-MIN2 tegen 12 maart 2020. Als Vlaamse deelnemer moet je daarnaast voor het Vlaamse projectdeel bij VLAIO een digitale aanvraag indienen voor een onderzoeks- of ontwikkelingsproject. Hierbij kruis je “internationaal project” en “ERA-MIN” aan en download je de bijbehorende templates. Dit dien je in bij VLAIO tegen dezelfde datum van 12 maart 2020.

Overweeg je een aanvraag in te dienen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met VLAIO (elsie.declercq@vlaio.be) voor verdere toelichtingen en/of een verkennend gesprek.

FacebookTwitterLinkedin

Reactie toevoegen

Bijlage
Een onbeperkt aantal bestanden kan naar dit veld worden geupload.
300 MB limiet.
Toegestane types: txt pdf doc docx xls xlsx ppt pptx ods odt png jpg jpeg gif zip.