Eerste projectoproep Belgium Builds Back Circular

Met deze eerste projectoproep 'Belgium Builds Back Circular' of BBBC op initiatief van minister Zakia Khattabi en minister Pierre-Yves Dermagne, wil de federale overheid innoverende projecten  en   onderzoeksactiviteiten steunen die  de circulaire dimensie  integreren in vier specifieke sectoren.

Deze eerste projectoproep BBBC maakt deel uit van het nationaal plan voor herstel en veerkracht. Het NPHV wordt gefinancierd door een tijdelijk Europees fonds, Next Generation EU  dat de economische en sociale gevolgen van de coronapandemie voor de EU-landen wil opvangen door de economie te herlanceren en de samenleving te ondersteunen. Het nationaal plan houdt hierbij rekening met de Green Deal-doelstellingen Het investeringsproject BBBC ondersteunt de transitie naar een circulaire economie

BBBC zal bestaan uit projectoproepen in twee of drie fases met verschillende  prioriteiten en thema's. De eerste projectoproep focust op ecodesign, terwijl de volgende projectoproep ook gericht zal zijn op de vervanging  van chemische stoffen.

Voor deze eerste oproep bedraagt de financiële ondersteuning per project minimum 250.000 en maximum 1.000.000 euro. De projecten zullen de steun ontvangen in overeenstemming met de regels voor staatssteun.

Deze oproep omvat 4 thema's:

  1. E-bikes
  2. Windenergie
  3. Gezondheidszorg
  4. Biomimetica

Projecten kunnen worden ingediend tot en met 31 oktober 2022.

Meer info in het memorandum en op de website van de FOD Leefmilieu.

FacebookTwitterLinkedinShare

Reactie toevoegen

Bijlage
Een onbeperkt aantal bestanden kan naar dit veld worden geupload.
300 MB limiet.
Toegestane types: txt pdf doc docx xls xlsx ppt pptx ods odt png jpg jpeg gif zip.