Online symbioseplatform verbindt vragers en aanbieders van materialen

De OVAM en het VITO (Cleantech Flanders) lanceerden onlangs het online symbioseplatform. Dit platform brengt vragers en aanbieders van materialen met elkaar in contact en richt zich naar een brede en diverse groep organisaties.

Op 5 november organiseerde go4circle in haar kantoren een eerste kennismakingssessie met het symbioseteam van de OVAM en VITO (Cleantech Flanders). Ze presenteerden toen hun online symbioseplatform aan de federatie en enkele leden en niet-leden van go4circle.

Nu, ruim twee maand later, is het platform volledig operationeel.

www.smartsymbiose.com richt zich op een breed en divers doelpubliek:

  • Bedrijven en onderzoeksinstellingen die op zoek zijn naar materiaalstromen voor een nieuwe valorisatietechnologie.
  • Organisaties die herbruikbare materialen zoeken, zodat de nevenstromen van de ene onderneming als grondstof voor een andere onderneming kunnen dienen.

Via het online platform kan je ook de hulp van het symbioseteam van VITO inroepen. Via hun kennis- en onderzoekscentra bieden ze ondersteuning bij vragen of het leggen van de juiste contacten. Op die manier vergroot je jouw kennisnetwerk met het oog op hoogwaardige materiaalvalorisatie, beperk je jouw afvalkost én creëer je ‘nieuwe’ materiaalopbrengsten.

Interesse?

Surf naar www.smartsymbiose.com en maak je account aan. Op het platform vind je een databank met vragen en aanbiedingen. Je kan daarin relevant materiaal opzoeken.

Vragen?

Op de homepage van het online platform vind je alle informatie over de werking ervan en ook de contactgegevens van het symbioseteam.

FacebookTwitterLinkedin

Reactie toevoegen

Bijlage
Een onbeperkt aantal bestanden kan naar dit veld worden geupload.
300 MB limiet.
Toegestane types: txt pdf doc docx xls xlsx ppt pptx ods odt png jpg jpeg gif zip.