Maandag 30 mei tot vrijdag 10 juni

Oproep evenement: eerste veertiendaagse over Circulaire Economie

Op initiatief van Waals minister van Economie Willy Borsus gaat op 30 mei in Wallonië de eerste veertiendaagse over de Circulaire Economie van start. In het kader hiervan werd een projectoproep voor evenementen gelanceerd.  

Minister Borsus herinnert eraan: "De kringloopeconomie is een belangrijke pijler voor het herstel en de heropleving van onze regio. Het biedt bedrijven en alle Waalse actoren tal van economische mogelijkheden. Zij biedt rechtstreeks werk aan 14.243 mensen in Wallonië en aan ongeveer 56.000 als we rekening houden met indirecte banen, goed voor 6,8% van de Waalse werkgelegenheid".

Gedurende deze twee weken zullen verspreid over het Waalse grondgebied tal van evenementen van allerlei aard (workshops, seminars, bedrijfsbezoeken, opendeurdagen, enz.) plaatsvinden om de Waalse actoren te informeren over en bewust te maken van de circulaire economie, om hen met elkaar in contact te brengen en ook om hen te mobiliseren rond de invoering van de circulaire economie in Wallonië.

De veertiendaagse is gericht op ondernemingen, overheidsactoren, sectorfederaties, de vrijwilligerssector en burgers. Elke structuur die belangstelling heeft voor de organisatie van een evenement, kan een projectvoorstel indienen voor 6 april.

Gedetailleerde projectoproep evenementen

De geselecteerde evenementen, bijvoorbeeld bedrijfsbezoeken of thematische workshops, zullen door de Wallonië zichtbaar worden gemaakt en zo nodig financieel worden ondersteund. Een gelegenheid om uw bedrijf en haar troeven in de kijker te zetten. 

FacebookTwitterLinkedinShare

Reactie toevoegen

Bijlage
Een onbeperkt aantal bestanden kan naar dit veld worden geupload.
300 MB limiet.
Toegestane types: txt pdf doc docx xls xlsx ppt pptx ods odt png jpg jpeg gif zip.