Overzicht van de bezoeken en ontmoetingen door de nieuwe Denuo-collega's

MCA Recycling - Vorst

Op 3 juni startten Denuo-collega's Marine Ronquetti, Kristof Bogaert en Joris Poschet hun kennismakingsronde met een bezoek aan MCA Recycling. Deze Brusselse KMO helpt bedrijven minder afval te produceren en het geproduceerde afval te sorteren om een hoogwaardige recyclage mogelijk te maken. Het hart van de circulaire economie dus! Sterk werk, Jérôme!

 

Cogetrina Logistics - Doornik

Hun volgende etappe was een bezoek aan groupe Dufour in Doornik, op 18 juni.  Een bezoek aan het sorteercentrum, de haven van Vaulx en de gloednieuwe fabriek voor gipsrecuperatie gaven een mooi overzicht van dit groot bedrijf met familiaal karakter. Bedankt aan Philippe, Hannes en David voor de ontvangst !

Groep TWZ - VES - Antwerpen

Op 1 juli stond het volgende bezoek op de agenda: de site van VES, deel van TWZ-Groep, in de Antwerpse haven. TWZ is een pionier in de behandeling van gevaarlijk afval en biedt een waaier aan oplossingen in heel België. Naast hun operationele know-how rond het identificeren en correct behandelen van gevaarlijk afval, ligt het accent uiteraard ook op de veiligheid van de medewerkers. We danken Bruno Arts en zijn ploeg voor de ontmoeting!

Renewi - Saint-Ghislain

Het volgende bezoek ging door op 11 augustus. Plaats van afspraak: Saint-Ghislain (bij Bergen) voor een bezoek aan de Renewi-site die gespecialiseerd is in het ophalen en behandelen van gevaarlijk afval. Na een voorstelling van de geschiedenis en organisatie van Renewi en de werking van het departement Hazardous waste, werd de site bezocht.  Dank aan Nathalie Brunelle voor het warm onthaal, de uitleg en de trendy veiligheidshelm!

Groupe Terre - Herstal

Vorige week, 20 augustus, was de regio Luik aan de beurt. Marine Ronquetti en Joris Poschet bezochten Groupe Terre in Herstal. De groep overkoepelt 8 ondernemingen, met activiteiten in onder meer papier- en kartonrecyclage (51.500 ton) en de inzameling en sortering van textiel (18.500 ton).  Deelname aan het bestuur door de werknemers en sociale economie spelen een grote rol in de bedrijfsvoering. Zo bestaat de Algemene Vergadering uitsluitend uit werknemers en zijn 60% van de 420 werknemers tewerkgesteld in het kader van sociale-economieprojecten. Bedankt William Wauters voor het boeiende bezoek!

Revatech - Luik

Op 21 augustus bezocht Joris Poschet het Luikse Revatech. Revatech stelt ca. 85 mensen te werk en is actief in het inzamelen, voorverwerken en recycleren van gevaarlijk en niet-gevaarlijk industrieel afval. Na een voorstelling van de werking, volgde een interessante rondleiding bij de afdeling batterijrecyclage. Dit kadert in een studie die Denuo voert voor de federale overheid inzake eco-design van batterijen.

Bedankt aan Michel en Nicolas voor de hartelijke ontvangst!

Revatech
FacebookTwitterLinkedin

Reactie toevoegen

Bijlage
Een onbeperkt aantal bestanden kan naar dit veld worden geupload.
300 MB limiet.
Toegestane types: txt pdf doc docx xls xlsx ppt pptx ods odt png jpg jpeg gif zip.