Plastics Go Green and Circular: 7 projecten geselecteerd

Om starters en KMO’s aan te moedigen innovatieve circulaire oplossingen te vinden voor kunststoffen lanceerde de Waalse overheidsdienst in juli de oproep ‘Plastics Go Green and Circular’.  KMO’s en startende bedrijven die met een concreet project aan de oproep beantwoorden, ontvangen een subsidie van 15.000 euro en een persoonlijke ondersteuning gedurende 6 maanden om hun innovatieve oplossing voor een meer circulaire economie voor kunststoffen te concretiseren.

Ondertussen werden 7 projecten geselecteerd: 

  • Hard Plastics go Circular heeft tot doel een zo lokaal mogelijke sector te creëren voor de terugwinning van harde kunststoffen die in recyclageparken worden ingezameld (ingediend door Serviplast sprl).
  • Verrijdbare machine voor de verwerking van kunststofafval in de industrie (ingediend door Discri sprl).
  • PolyPea streeft ernaar om 100% biologisch afbreekbare thermoplastische korrels aan te bieden voor gebruik in de productie van folie en verpakkingen (ingediend door Polypea sprl).
  • Biologische recyclage van composteerbare groente- en fruitzakken (ingediend door Jemaco sa).
  • Waals project voor het sorteren, vermalen en recycleren van luiers (ingediend door AMB sa).
  • Creatie van een inzamelings-, ontsmettings- en recyclagetraject voor chirurgische maskers en FFP2-maskers (ingediend door AMB sa).
  • BringBack wil een logistiek traject opzetten om gebruikte PP-emmers op de juiste plaats en onder de juiste omstandigheden op te halen, zodat ze als grondstof kunnen worden hergebruikt (ingediend door BringBack).

Meer informatie over de geselecteerde projecten vindt u HIER.

FacebookTwitterLinkedin

Reactie toevoegen

Bijlage
Een onbeperkt aantal bestanden kan naar dit veld worden geupload.
300 MB limiet.
Toegestane types: txt pdf doc docx xls xlsx ppt pptx ods odt png jpg jpeg gif zip.