Stad Antwerpen geeft tot €100.000 steun voor circulaire projecten

Je wil een innovatief project uitwerken dat digitale of circulaire vernieuwing realiseert of zorgt voor innovatie in de gezondheidssector.? Je project zal je onderneming doen groeien. De innovatie betekent bovendien een toegevoegde waarde voor stad Antwerpen. Maar de investeringen om je project te realiseren, zijn ontoereikend... Lees dan zeker verder. Want je kan tot 15 januari 2024 een project indienen bij stad Antwerpen. Voldoet je project aan de voorwaarden, dan maakt jouw innovatie kans op financiële steun van de stad.

Financiële steun voor digitale, circulaire of health innovatie

Tot en met 15 januari 2024 – 12.00 uur kunnen kmo's een project indienen. Beantwoordt je project aan de criteria, dan maak je kans op een ondersteuning van maximum 100.000 euro om je project te realiseren.

Welke projecten

Je wil een innovatie realiseren in de digitale, circulaire of gezondheidseconomie; een project dat voor verandering en vernieuwing zorgt. De uitwerking van je project zal je bedrijf doen groeien en (inter)nationale uitstraling geven. Jouw project biedt Antwerpen ook een toegevoegde waarde; het toont aan dat de stad aantrekkelijk is om in te ondernemen.

Je voorstel is nieuw. Je moet nog starten met de ontwikkeling van het project én het kan operationeel zijn binnen de negen maanden na goedkeuring van de ondersteuning. 

Het project heeft een totaalkost van minstens 25.000 euro. Voor de uitwerking ervan ben je op zoek naar exploitatiebudget en/of investeringsbudget. Personeelskosten kunnen maximum 50% vertegenwoordigen van de totaal gevraagde ondersteuning. De kosten die je inbrengt zijn voornamelijk directe kosten.

Voor wie

Je hebt een kmo en kan geregelde activiteiten aantonen in stad Antwerpen (stad en districten). Je hebt een vestiging in de stad, je voert bouw- of renovatiewerken in de stad uit of je kan aantonen dat meerdere van je klanten in Antwerpen gevestigd zijn.

Criteria om financiële steun te krijgen

De aanvraag tot ondersteuning voldoet aan de criteria. Lees ze grondig. Je vindt ze terug in het reglement en gaan voornamelijk over:

  • de mate waarin de financiële steun het project zal stimuleren
  • de kwaliteit van de business case en van het plan van aanpak
  • de uitstraling van het project op stad Antwerpen
  • het innovatieve karakter van het project
  • de aanwezige expertise en middelen om het project te realiseren
  • samenwerken met een ander bedrijf wordt positief beoordeeld
  • draagt je project bij aan de doelen van het klimaatplan van de stad, dan krijg je een pluspunt

Meer informatie op de website van de Stad Antwerpen

FacebookTwitterLinkedinShare

Reactie toevoegen

Bijlage
Een onbeperkt aantal bestanden kan naar dit veld worden geupload.
300 MB limiet.
Toegestane types: txt pdf doc docx xls xlsx ppt pptx ods odt png jpg jpeg gif zip.