Met dank aan de vele arbeiders in de afval- en recyclagesector

Vlaamse recyclageparken gaan opnieuw open

Brussel, 31 maart 2020 – Vandaag besliste Vlaams Minister van Omgeving Zuhal Demir dat de recyclageparken opnieuw de poorten kunnen openen, onder strikte voorwaarden en mits afspraken met de afvalverwerkingsketen. Want de heropening van de recyclageparken heeft maar zin als de ingezamelde fracties ook afgevoerd en verwerkt kunnen worden. De Belgische afval- en recyclagesector wil alvast de vele arbeiders in de sector bedanken voor hun blijvende inzet. 

Sinds 17 maart bleven de poorten van de recyclageparken in Vlaanderen dicht door een abnormale stijging van het aantal bezoekers. Vele parken spraken zelfs van een toename tot 50 procent. Om zowel de parkwachters als de bevolking zo weinig mogelijk risico’s te laten lopen, besliste Vlaams minister Demir daarop om de recyclageparken te sluiten. 

De afgelopen dagen verhoogde de druk op de overheid om de recyclageparken opnieuw te openen. Daarop ging de Vlaamse regering met de verschillende betrokken partijen – waaronder de federaties van de afval- en recyclagesector en de intercommunales – rond de tafel zitten, om te bekijken of en onder welke voorwaarden de recyclageparken opnieuw open kunnen. Op basis van dat overleg besloot minister Demir vandaag om de recyclageparken onder strikte voorwaarden te heropenen. 

Sector dankt alle arbeiders

Als federatie van de Belgische afval- en recyclagesector wil go4circle in het licht van deze beslissing vooral de vele mensen die op het terrein actief zijn bedanken. “Parkwachters, chauffeurs, sorteerders… het is dankzij hen dat de recyclageparken opnieuw open kunnen gaan en dat het ingezamelde afval verder gesorteerd, vermalen, geperst, gesmolten… kan worden tot materialen die we opnieuw kunnen gebruiken in nieuwe producten, als bodemverbeteraar, als energie of een andere nieuwe toepassing. En daarvoor willen we hen uitdrukkelijk bedanken”, aldus Stany Vaes, algemeen directeur van go4circle.

FacebookTwitterLinkedinShare

Reactie toevoegen

Bijlage
Een onbeperkt aantal bestanden kan naar dit veld worden geupload.
300 MB limiet.
Toegestane types: txt pdf doc docx xls xlsx ppt pptx ods odt png jpg jpeg gif zip.