GESPREKKEN OVER DIVERSITEIT EN INCLUSIE IN ONZE SECTOR

Women in Recycling: vrouwen uit de sector komen voor het eerst bijeen

Op vrijdag 10 september 2021 kwam de taskforce Women in Recycling voor het eerst bijeen. Het doel van deze taskforce is om de vrouwen in onze sector tijdens netwerkevenementen samen te brengen om ervaringen uit te wisselen.

Tijdens deze eerste sessie hadden we de kans om Evy Morssinkhof, Global Inclusion & Diversity and Culture Specialist bij DSM, te verwelkomen. Evy legde eerst uit welke kansen, maar ook welke uitdagingen de COVID-19-crisis inhoudt voor (vrouwen)diversiteit en inclusie. Studies hebben aangetoond dat vrouwen effectievere leiders waren vóór en tijdens de crisis en dat werknemers die verslag uitbrachten aan vrouwelijke leiders zich tijdens de crisis meer betrokken voelden bij hun bedrijf. Tegelijkertijd bracht de COVID-19-crisis extra uitdagingen voor vrouwen: velen kregen te maken met een grotere huishoudelijke/verzorgende last, huiselijk geweld was helaas toegenomen, enzovoort.

De sessie ging vervolgens dieper in op de vraag hoe we het werken van de toekomst (future of work) in de recyclage- en afvalbeheerssector moeten voorstellen. Er werd in kleine groepen gediscussieerd en iedereen kon zijn persoonlijke ervaringen delen.

Evy eindigde met een presentatie van de acties die DSM heeft ondernomen om de inclusie van vrouwen in het bedrijf te verhogen. 

Na deze inspirerende en interactieve presentatie, genoten we samen van een lunch om het gesprek voort te zetten.

Denuo dankt Evy voor haar expertise en alle deelnemers voor hun aanwezigheid op het evenement. Wij kijken uit naar een herhaling van de ervaring op 7 oktober 2021 in een andere vorm: een bezoek aan de Seraing-site van de firma Renewi, gevolgd door een lunch. Als u deel uitmaakt van de taskforce en u bent nog niet ingeschreven voor dit sitebezoek: doe het dan nu via de eventpagina.

FacebookTwitterLinkedinShare

Reactie toevoegen

Bijlage
Een onbeperkt aantal bestanden kan naar dit veld worden geupload.
300 MB limiet.
Toegestane types: txt pdf doc docx xls xlsx ppt pptx ods odt png jpg jpeg gif zip.