Bedrijven die starten met PMD sorteren krijgen welkomstpremie

Bedrijven die starten met PMD sorteren en voor de ophaling ervan een contract afsluiten met een erkende afvalpartner van Fost Plus, kunnen daarvoor sinds kort een welkomstpremie krijgen van Fost Plus. De premie bedraagt 75 euro en wordt aangevraagd via hun afvalpartner.

Thuis sorteren we natuurlijk allemaal. Maar op de werkvloer loopt het niet zo’n vaart. Heel wat bedrijven sorteren hun PMD nog niet, terwijl het al een tijdje wettelijk verplicht is. En dat is een gemiste kans. Want op de werkvloer komen heel wat verpakkingen vrij die perfect gerecycleerd kunnen worden en nu verloren gaan in het restafval.

Daar wil Fost Plus samen met de afvalpartners iets aan doen. Fost Plus is verantwoordelijk voor de inzameling en recyclage van huishoudelijk verpakkingsafval in ons land en lanceert deze maand  een campagne die bedrijven moet aansporen om hun PMD te sorteren. De campagne loopt via verschillende kanalen, waaronder radio, advertenties en sociale media.
 

75 euro welkomstpremie voor bedrijven die PMD beginnen sorteren

Fost Plus voorziet in het kader van deze campagne ook een welkomstpremie van 75 euro voor bedrijven die starten met PMD sorteren en voor de ophaling een contract afsluiten met een erkende afvalpartner. Enkel bedrijven die voor de eerste keer een contract afsluiten komen in aanmerking. Per ondernemingsnummer wordt maximaal één premie uitgekeerd, en de contracten moeten afgesloten worden voor 31 december 2020.

Info en voorwaarden op www.desorteerwinkel.be.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden

Denuo verenigt

Denuo brengt bedrijven samen die actief zijn in de waste management sector. Ook productiebedrijven die aan de slag gaan met het product dat waste management bedrijven afleveren, kunnen aansluiten. We geven hen allemaal een zitje rond de tafel in 16 verschillende werkgroepen en organiseren meerdere netwerkevents per jaar. Op die manier verenigt Denuo de volledige materialenketen en diens actoren. Onze slogan luidt dan ook: "Shaping the future of used materials."

Denuo vertegenwoordigt

De kracht van Denuo zit in zijn achterban. Wel 300 bedrijven zijn lid. Samen stellen zijn 15.000 personeelsleden te werk, goed voor een totaalomzet van ongeveer 3,5 miljard euro. Denuo lobbyt bij binnen- en buitenlandse overheden om de omstandigheden waarin deze bedrijven moeten werken zo optimaal mogelijk te maken, en te houden. We vertegenwoordigen als sectorfederatie een grote en belangrijke beroepsactiviteit en waken erover dat die in alle eerlijkheid kan worden uitgevoerd. We zorgen ervoor dat al onze leden een eerlijke handelskans krijgen, met gelijke marktvoorwaarden, en weren degenen die het niet zo nauw nemen met de regels uit de markt.

Denuo versterkt

Onze werking reikt echter verder dan enkel en alleen lobbyen en onderhandelen. De belangrijkste taak die we hebben is om onze leden te informeren over alle relevante sectoraangelegenheden. Een rechtlijnige en regelmatige communicatie is daarbij cruciaal. We sturen wekelijks een nieuwsbrief uit, communiceren dagelijks via onze website en sociale media en creëren interactie tussen onze leden dankzij ons forum. De informatie die we delen is erg waardevol. Ze versterkt de positie van onze leden op de markt.

Interesse in een lidmaatschap? Neem contact op met ons.

FacebookTwitterLinkedin

Reactie toevoegen

Bijlage
Een onbeperkt aantal bestanden kan naar dit veld worden geupload.
300 MB limiet.
Toegestane types: txt pdf doc docx xls xlsx ppt pptx ods odt png jpg jpeg gif zip.