10 april 2020

COVID-19: Chinese recyclage-industrie krabbelt recht

Er zijn duidelijk tekenen dat de economie en ook de recyclagesector in China weer op gang komen, al is niets weer zoals het was voor de COVID-19 pandemie. 

Niettegenstaande de havens weer open zijn, varen schepen met bestemming China momenteel nog minder uit en met minder lading. De afhandelingscapaciteit in de Chinese havens is zeker nog niet genormaliseerd. Bovendien staan er ook nog veel containers vast in China wat tot een tekort leidt in de Europese havens. Indien uw containers geblokkeerd zijn in de havens in China raden we u aan extra ‘Free Time’ of een beperking van de uitleenkosten (detentiekosten) te onderhandelen met de betreffende rederij. 

Door de boekingsstop die rederijen de afgelopen weken afkondigden, is het te verwachten dat er nog heel wat zeeladingen de komende tijd vertraging zullen oplopen. Verwacht wordt dat deze situatie nog tot midden mei kan aanhouden.  

Samen met andere industriële activiteiten veert ook de recyclage-industrie weer op, alhoewel het inzamelen een uitdaging blijft. Vooral de inzameling van huishoudelijke apparaten en autowrakken blijkt nog moeizaam te verlopen. In Peking en de provincie Hubei zouden strengere controlemaatregelen de ophaling van afvalstromen nog erg bemoeilijken. 

FacebookTwitterLinkedin

Reactie toevoegen

Bijlage
Een onbeperkt aantal bestanden kan naar dit veld worden geupload.
300 MB limiet.
Toegestane types: txt pdf doc docx xls xlsx ppt pptx ods odt png jpg jpeg gif zip.