De OVAM publiceert brochure over extra bronsortering keukenafval en etensresten
21.04.2020
Sorteerverplichting keukenafval en etensresten niet voor alle bedrijven?
Vanaf 1 januari 2021 wordt de sorteerverplichting voor bedrijven uitgebreid. Zo moeten keukenafval en etensresten verplicht in een aparte afvalcontainer aangeboden worden .
Deze nieuwe verplichting geldt niet onmiddellijk voor alle bedrijven. Vanaf 1/1/2021 zijn enkel deze bedrijven geviseerd:
- Supermarkten en hypermarkten met een nettoverkoopsoppervlakte vanaf 400 m².
- Bedrijven die minstens eenmaal per week warme maaltijden serveren/bereiden en binnen één van onderstaande sectoren vallen:
- Onderwijsinstellingen met meer dan driehonderd leerlingen.
- Ziekenhuizen en psychiatrische ziekenhuizen met meer dan vijfentwintig erkende bedden.
- Woonzorgcentra met een erkende capaciteit van meer dan dertig bedden.
- Penitentiaire centra.
- Kazernes van de strijdmachten met meer dan honderd werknemers.
- Bedrijven en instellingen met meer dan honderd werknemers.
- Restaurants, brasserieën en hotels met meer dan vijftig maaltijden per dag.
- Feestzalen en polyvalente zalen met een capaciteit van meer van tweehonderdvijftig zitplaatsen.
- Cateringbedrijven.
Vanaf 31 december 2023 zamelen alle bedrijven keukenafval en etensresten selectief in.
Brochure en meer info op OVAM-website
Meer informatie over de selectieve inzameling van organisch-biologisch afval vind je op de OVAM-website.
Daar vind je ook de brochure over de bronsortering van keukenafval en etensresten, ontwikkeld in samenspraak met verschillende stakeholders waaronder go4circle:
Reactie toevoegen