De OVAM publiceert brochure over extra bronsortering keukenafval en etensresten

Sorteerverplichting keukenafval en etensresten niet voor alle bedrijven?

Vanaf 1 januari 2021 wordt de sorteerverplichting voor bedrijven uitgebreid. Zo moeten keukenafval en etensresten verplicht in een aparte afvalcontainer aangeboden worden .

Deze nieuwe verplichting geldt niet onmiddellijk voor alle bedrijven. Vanaf 1/1/2021 zijn enkel deze bedrijven geviseerd:

  1. Supermarkten en hypermarkten met een nettoverkoopsoppervlakte vanaf 400 m². 
  2. Bedrijven die minstens eenmaal per week warme maaltijden serveren/bereiden en binnen één van onderstaande sectoren vallen:
  • Onderwijsinstellingen met meer dan driehonderd leerlingen.
  • Ziekenhuizen en psychiatrische ziekenhuizen met meer dan vijfentwintig erkende bedden.
  • Woonzorgcentra met een erkende capaciteit van meer dan dertig bedden.
  • Penitentiaire centra.
  • Kazernes van de strijdmachten met meer dan honderd werknemers.
  • Bedrijven en instellingen met meer dan honderd werknemers.
  • Restaurants, brasserieën en hotels met meer dan vijftig maaltijden per dag.
  • Feestzalen en polyvalente zalen met een capaciteit van meer van tweehonderdvijftig zitplaatsen.
  • Cateringbedrijven.

Vanaf 31 december 2023 zamelen alle bedrijven keukenafval en etensresten selectief in.

Brochure en meer info op OVAM-website

Meer informatie over de selectieve inzameling van organisch-biologisch afval vind je op de OVAM-website.

Daar vind je ook de brochure over de bronsortering van keukenafval en etensresten, ontwikkeld in samenspraak met verschillende stakeholders waaronder go4circle: 

FacebookTwitterLinkedinShare

Reactie toevoegen

Bijlage
Een onbeperkt aantal bestanden kan naar dit veld worden geupload.
300 MB limiet.
Toegestane types: txt pdf doc docx xls xlsx ppt pptx ods odt png jpg jpeg gif zip.