Denuo aan het woord in de pers over de verwerking van het Waalse overstromingsafval

De Waalse overstromingen van juli hebben niet alleen heel wat menselijk leed veroorzaakt, ze hebben ook minstens 160.000 ton afval gegenereerd. Het afval wordt momenteel op drie verschillende sites gestockeerd: de Friche Wérihet in Wandre, een industrieterrein in Engis en de verlaten autosnelweg A601 in Luik.

De komende dagen en weken worden de lastenboeken voor de drie sites gelanceerd. Het Waalse Gewest mikt op 60% recyclage van het afval, een hele uitdaging gezien de staat van het afval. Toch gaan onze leden op basis van die lastenboeken voor een maximale sortering en recyclage.

Op vrijdag 3 september konden collega Aarnout Ecker en vicevoorzitter Philippe Tychon namens Denuo deze boodschap extra benadrukken voor de VRT-camera's na het bezoek aan de A601 in het bijzijn van minister Tellier, SPAQUE, DSD, en andere stakeholders. (VRT, 03/09/2021: Wallonië wil voor de volgende zomer 160.000 ton afval van het noodweer weghalen en verwerken)

Een dag eerder kreeg collega Marine Ronquetti in de editie van Le Soir van 2 september de kans om de visie van onze sector op de verdere verwerking van het overstromingsafval te delen, met name over de beoogde recyclagepercentages en de beschikbare capaciteit voor eindverwerking. (Le Soir, 02/09/2021 : Inondations: hachées menu, des vies gisent sur une autoroute)

FacebookTwitterLinkedinShare

Reactie toevoegen

Bijlage
Een onbeperkt aantal bestanden kan naar dit veld worden geupload.
300 MB limiet.
Toegestane types: txt pdf doc docx xls xlsx ppt pptx ods odt png jpg jpeg gif zip.