Denuo neemt politici mee naar het recyclageterrein

In het kader van de verkiezingen 2024 neemt Denuo politici mee naar Denuo-leden die zich in hun provincie bevinden. Een unieke gelegenheid om onze bijdrage aan een circulaire economie op het terrein te tonen en om onze beleidsvoorstellen voor de komende legislatuur te presenteren. 

Om ook u een idee te geven, hebben we deze bedrijfsbezoeken in korte video's gegoten. U ontdekt ze hieronder.

Tom Ongena en Marianne Verhaert van Open Vld bezoeken de recyclagesite van VES Antwerpen

Open Vld voorzitter en Antwerps lijsttrekker Tom Ongena engageert zich om samen met Denuo van Vlaanderen, en bij uitbreiding België, de Europees kampioen circulaire economie te maken. Dat zei hij naar aanleiding van zijn bezoek aan de recyclagesite van Veolia ES MRC in de Antwerpse haven, samen met zijn collega Marianne Verhaert die de tweede plaats op de Antwerpse lijst inneemt. Samen ontdekten ze hoe de afval- en recyclagebedrijven actief aan oplossingen werken om het afval van de Vlaamse industrie een tweede leven te geven.

Bedankt aan Daan De Beleyr (Veolia ES MRC) en Pieter-Jan Cluyse en Berten Kempen (Open Vld) om dit bezoek mogelijk te maken.

 

 
Vlaams Parlementslid en Groen-lijsttrekker Mieke Schauvliege op bezoek bij Galloo en Retra in Gent

Donderdag 18 januari 2024 trok een delegatie van Denuo samen met Vlaams Parlementslid en Groen-lijsttrekker Mieke Schauvliege naar de sites van Galloo en Retra in Gent. Tijdens het bezoek toonden we mevrouw Schauvliege het belang van metaalrecyclage voor de circulaire economie en sneden we ook het onderwerp van problematische stoorstoffen zoals gasflessen, lithium-ionbatterijen en zeer zorgwekkende stoffen aan. Met dank aan Rik Debaere en Lieven Neerinck (Galloo) en Steven Millecamp (Retra) voor de leerrijke rondleiding.

 

 

Minister en Antwerpse lijsttrekker Annelies Verlinden bezoekt Belgian Scrap Terminal in Willebroek

In januari 2024 bezocht Annelies Verlinden, Minister van Binnenlandse Zaken en tevens lijsttrekker in Antwerpen voor de federale verkiezingen, de site van Belgian Scrap Terminal in Willebroek. Zij werd vergezeld door Evelien de Raeymaecker en Maaike Bradt wat meteen een uitgelezen kans bood om de minister het belang van recycled content uit te leggen. Daarnaast discussieerden we ook over de problematiek van lithium-ionbatterijbranden met als doel om een samenwerking met de relevante instanties voor civiele veiligheid op te zetten.

 

 

Europees Parlementslid Tom Vandenkendelaere bezoekt Vanheede in Roeselare

In december 2023 bezocht MEP Tom Vandenkendelaere de nieuwe site van Vanheede Environment Group in Roeselare. Daar kon hij live de circulariteit zien van start tot einde. We bezochten er namelijk zowel een Vlarema-8-sorteerinstallatie voor bedrijfsrestafval, evenals de stortplaats die een fundamenteel sluitstuk vormt voor een verdere uitbouw van de afval- en recyclagesector in België.

 

 

FacebookTwitterLinkedinShare

Reactie toevoegen

Bijlage
Een onbeperkt aantal bestanden kan naar dit veld worden geupload.
300 MB limiet.
Toegestane types: txt pdf doc docx xls xlsx ppt pptx ods odt png jpg jpeg gif zip.