Desotec steunt HOPE-project

Ook in deze moeilijke tijden blijft go4circle-lid Desotec groeien dankzij oplossingen voor lucht-, gas-, vloeistof- en waterzuivering door middel van mobiele actievekoolfilters. Naast de kernactiviteiten maakte het Desotec-team de laatste weken ook tijd vrij om een steentje bij te dragen aan het HOPE-project.

Project HOPE is een initiatief van verschillende chemische bedrijven en heeft als doel bio-ethanol te zuiveren. Met de gezuiverde bio-ethanol kan snel en op grote schaal desinfecterende handgel geproduceerd worden. In de komende maanden zullen grote oplages desinfecterende handgel nodig blijven om goeie handhygiëne te kunnen waarborgen in het dagelijkse leven. Dit is één van de belangrijkste elementen om Covid-19 te bestrijden.

Honderdduizenden liters per week

Desotec heeft dit project ondersteund met een gratis piloot-installatie, dewelke ondertussen al tienduizenden liters geproduceerd heeft. Deze week zijn de teams opnieuw druk in de weer om een full-scale installatie uit te rollen.

Daardoor kan dit project geschaald worden op Europees niveau en zullen er honderdduizenden liters per week geproduceerd worden.

“We zijn enorm trots om te zien dat onze mobiele actievekoolfilters voor chemicaliën ingezet kunnen worden voor dit goeie doel!”, aldus de trotse CEO van Desotec, Mario Hertegonne.

FacebookTwitterLinkedin

Reactie toevoegen

Bijlage
Een onbeperkt aantal bestanden kan naar dit veld worden geupload.
300 MB limiet.
Toegestane types: txt pdf doc docx xls xlsx ppt pptx ods odt png jpg jpeg gif zip.