Galloo investeert 14 miljoen euro in nieuwe fines-lijn

Galloo investeerde 14 miljoen euro in een nieuwe scheidingsinstallatie, waarmee de allerkleinste metalen met een diameter tot 0.3 mm uit een arme fractie worden gescheiden. Zo recupereert Galloo niet alleen meer grondstoffen uit eenzelfde aanvoerstroom, maar slinkt ook de hoeveelheid materiaal dat uiteindelijk op het stort terecht komt. De nieuwe lijn zorgt bovendien voor extra werkgelegenheid.

Alle non-ferrometalen bij Galloo gaan na het shredderen naar een hoogtechnologisch machinepark waar ze verder van elkaar worden gescheiden. Nadat de meeste metalen gerecupereerd zijn, gaat de overgebleven stroom bij Galloo nog eens over een ‘fines-lijn’, die er het metaal met een diameter tot 4 mm nog kan uitfilteren.

Daarna zal de restfractie voortaan dus nog eens passeren langs een bijkomende fines-lijn die is uitgerust met een speciale breker, luchttafels en cascades van magnetische en wervelstroomscheiders. Resultaat: Galloo kan nu metalen recupereren met een diameter tot 0.3 millimeter, waardoor het haar stortfractie met 3.000 ton ziet dalen.

Lees het volledige persbericht op de website van Galloo.

FacebookTwitterLinkedin

Reactie toevoegen

Bijlage
Een onbeperkt aantal bestanden kan naar dit veld worden geupload.
300 MB limiet.
Toegestane types: txt pdf doc docx xls xlsx ppt pptx ods odt png jpg jpeg gif zip.