Inhuldiging van nieuwe afvalsorteerlijn en windturbine op Renewi-site in Gent

Op dinsdag 25 april heeft Renewi in aanwezigheid van Premier Alexander De Croo en Burgemeester van Gent, Mathias De Clercq, haar nieuwste ultramoderne sorteerlijn officieel voorgesteld.  De opening van deze nieuwe sorteerlijn is een belangrijke stap in de ambitie van Renewi om een leider in recyclage te zijn en een koploper in de circulaire economie. Zo staat Renewi ook volledig achter de Vlaamse reglementering (Vlarema 8) en de ambitie van het Gewest om tot een recyclagehub uit te groeien. Deze nieuwe productiesite voor secundaire grondstoffen opereert op basis van groene energie, dankzij de samenwerking met ENGIE, waarbij Renewi tevens de hoogste windturbine op het Belgische vasteland inhuldigt.

38% meer nieuwe grondstoffen uit bedrijfsafval

Met een capaciteit van 125.000 ton per jaar recycleert de sorteerlijn 38% extra grondstoffen uit bedrijfsrestafval. In totaal betekent het dat 56% van het bedrijfsafval een nieuw leven zal krijgen.

Dit maakt dat er tot wel 60.000 kg verschillende soorten recyclaten gewonnen worden die, dankzij de nieuwe hightech sorteerlijn, opnieuw als secundaire grondstof in de economie worden ingezet. En doordat er minder afval naar verbranding gaat, draagt dit ook bij tot een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot.

Hoogste windturbine van België

Naast de sorteerlijn is ook de nieuwe windturbine, in samenwerking met ENGIE, officieel op de locatie ingehuldigd. Deze hoogste windturbine (242 m) op het Belgische vasteland gaat de Gentse site van groene stroom voorzien. Dit onderlijnt Renewi’s ambitie én daden, om naast haar inzet om de recyclage en productie van secundaire grondstoffen te optimaliseren, ook haar eigen activiteiten te verduurzamen. 

FacebookTwitterLinkedinShare

Reactie toevoegen

Bijlage
Een onbeperkt aantal bestanden kan naar dit veld worden geupload.
300 MB limiet.
Toegestane types: txt pdf doc docx xls xlsx ppt pptx ods odt png jpg jpeg gif zip.