Materialendecreet: 2de fase

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden

Denuo verenigt

Denuo brengt bedrijven samen die actief zijn in de waste management sector. Ook productiebedrijven die aan de slag gaan met het product dat waste management bedrijven afleveren, kunnen aansluiten. We geven hen allemaal een zitje rond de tafel in 16 verschillende werkgroepen en organiseren meerdere netwerkevents per jaar. Op die manier verenigt Denuo de volledige materialenketen en diens actoren. Onze slogan luidt dan ook: "Shaping the future of used materials."

Denuo vertegenwoordigt

De kracht van Denuo zit in zijn achterban. Wel 300 bedrijven zijn lid. Samen stellen zijn 15.000 personeelsleden te werk, goed voor een totaalomzet van ongeveer 3,5 miljard euro. Denuo lobbyt bij binnen- en buitenlandse overheden om de omstandigheden waarin deze bedrijven moeten werken zo optimaal mogelijk te maken, en te houden. We vertegenwoordigen als sectorfederatie een grote en belangrijke beroepsactiviteit en waken erover dat die in alle eerlijkheid kan worden uitgevoerd. We zorgen ervoor dat al onze leden een eerlijke handelskans krijgen, met gelijke marktvoorwaarden, en weren degenen die het niet zo nauw nemen met de regels uit de markt.

Denuo versterkt

Onze werking reikt echter verder dan enkel en alleen lobbyen en onderhandelen. De belangrijkste taak die we hebben is om onze leden te informeren over alle relevante sectoraangelegenheden. Een rechtlijnige en regelmatige communicatie is daarbij cruciaal. We sturen wekelijks een nieuwsbrief uit, communiceren dagelijks via onze website en sociale media en creëren interactie tussen onze leden dankzij ons forum. De informatie die we delen is erg waardevol. Ze versterkt de positie van onze leden op de markt.

Interesse in een lidmaatschap? Neem contact op met ons.

FacebookTwitterLinkedin

Reacties

default author image
Marnix
Coulier

Private mailadress

door marnix.coulier op dinsdag 08/09/2020 - 15:23

Beste, 

Art 16 en 17 zijn van toepassing op het verkrijgen van grondstofverklaring.

Nu al zijn de kosten verbonden aan het halen en behouden van een GV behoorlijk hoog.

Voor specifieke stromen zoals Cellenbeton zal het in de toekomst nog moeilijker worden. Een certificatie zal gekoppeld worden aan de GV.

Nog meer extra kosten dus.

Aan de andere kant heeft de klant weinig vertrouwen in producten met een GV.  Het is tevens onduidelijk wat er met toegepaste materialen met GV moet gebeuren als deze op hun beurt verwijderd worden.=> dit is een ernstig struikelblok.

Vraag mij op den duur af waar de motivatie nog moet vandaan komen om ons te blijven inzetten voor circulariteit.

 

Mvg,

Marnix Coulier

 

Reactie toevoegen

Bijlage
Een onbeperkt aantal bestanden kan naar dit veld worden geupload.
300 MB limiet.
Toegestane types: txt pdf doc docx xls xlsx ppt pptx ods odt png jpg jpeg gif zip.