Paritair subcomité voor de terugwinning van papier bereikt akkoord voor 2019-2020

Brussel, 8 oktober 2019 - Op 7 oktober 2019 bereikten de sociale partners van het Paritair Subcomité voor de terugwinning van papier (PSC 142.03) een sectorale overeenkomst voor de periode 2019-2020. Go4circle en COBEREC, de twee werkgeversfederaties binnen het PSC, bedankten alle betrokkenen bij de onderhandelingen en feliciteren hen met het bereiken van een evenwichtig akkoord.

Stany Vaes, Managing Director van de Belgische federatie van de afval- en recyclagesector, go4circle, legt uit: “Deze onderhandelingen zijn zeer belangrijk omdat ze het recht op arbeid voor de hele sector bepalen, en dat voor minstens twee jaar.”

Verhoging van de koopkracht

De overeenkomst is een verlenging van de bestaande akkoorden en bevat ook enkele essentiële punten die de koopkracht van de arbeiders in de sector verhogen. “Deze nieuwe overeenkomst voorziet in een verhoging van de uurlonen en reële lonen met 1,1% per 1 november 2019. Bovendien krijgen de werknemers in december 2019 een eenmalige bonus van 220 euro in de vorm van een ecocheque”, aldus Stany Vaes.

De overige bepalingen van de overeenkomst

Tijdens de onderhandelingen hebben werkgevers en vakbonden ook afspraken gemaakt over het einde van de loopbaan en de SWT (Stelsel Werkloosheid met bedrijfstoeslag), het recht op opleiding en de verhoging van de vakbondspremie.

Het nationaal akkoord wordt op 18 oktober binnen het PSC 142.03 ondertekend.

FacebookTwitterLinkedinShare

Reactie toevoegen

Bijlage
Een onbeperkt aantal bestanden kan naar dit veld worden geupload.
300 MB limiet.
Toegestane types: txt pdf doc docx xls xlsx ppt pptx ods odt png jpg jpeg gif zip.