Als moderator van het subcomité Shipment en ADR

Peter Vingerhoeds leidt EVOA-herziening bij FEAD

FEAD heeft tijdens haar Executive Council  van  8 december Peter Vingerhoeds (Renewi)  benoemd als nieuwe Coördinator van het subcomité Shipment en ADR. Hij neemt hier de fakkel over van  Baudouin Ska. Bij Denuo zal Marine Ronquetti het EVOA-dossier verder behandelen. 

Peter is al meer dan 30 jaar werkzaam bij Renewi waar hij verschillende functies heeft ingevuld, met Nederland en België als actieterrein en commerciële contacten in meerdere Europese landen. Hij leidt nu bij Renewi de cel verantwoordelijk voor alle  afvaloverbrengingen, zowel via Europese kennisgevingen als bijlage VII of ook Basel-documenten. Met de steun van zijn collega ADR-specialist Jan Goedhart zal hij ook de ADR-dossiers binnen FEAD coördineren. 

Dankzij Peter blijven Denuo en DWMA verder actief op Europees niveau in dit belangrijk dossier. Het was voor Baudouin cruciaal dat een 'klein land' aan het stuur bleef van dit subcomité op het moment dat de EVOA ter herziening komt. Kleine landen hebben op dat gebied veel meer dan grotere lidstaten nood aan een efficiënte regelgeving  omdat internationaal vervoer een dagelijkse bezigheid is  voor hen. Bovendien zijn onze 2 landen pioniers in de circulaire economie en hun recyclageactiviteiten hebben nood aan een internationale markt.

We wensen Peter veel succes. Zijn ervaring zal zonder twijfel van pas komen om zijn huidige functie efficiënt te combineren met deze nieuwe verantwoordelijkheid bij één van onze Europese federaties.

FacebookTwitterLinkedin

Reactie toevoegen

Bijlage
Een onbeperkt aantal bestanden kan naar dit veld worden geupload.
300 MB limiet.
Toegestane types: txt pdf doc docx xls xlsx ppt pptx ods odt png jpg jpeg gif zip.