Persbericht

Philippe Tychon, COO Veolia Belux, wordt nieuwe voorzitter van afval- en recyclagefederatie Denuo

17 juni 2022, Brussel Tijdens de Algemene Vergadering van Denuo verkozen de Belgische afval- en recyclagebedrijven vandaag Philippe Tychon als nieuwe voorzitter van hun federatie. De COO van Veolia neemt na enkele jaren als vicevoorzitter nu de rol over van Bruno Arts, die wel nog aanblijft als bestuurder. 

Na enkele termijnen als voorzitter van de federatie van Belgische afval- en recyclagebedrijven was de tijd gekomen voor Bruno Arts van TWZ Group om de fakkel door te geven. Die rol zal de komende twee jaar worden opgenomen door Philippe Tychon, COO van Veolia Belux.

Philippe Tychon is al meer dan 25 jaar actief binnen de Belgische afval- en recyclagewereld, waarvan acht jaar als CEO van van SUEZ Recycling & Recovery Belgium. Na de fusie tussen Veolia en SUEZ is Tychon nu als COO verantwoordelijk voor alle afval- en recyclageactiviteiten in België en Luxemburg.

Philippe Tychon

Als voorzitter wil Tychon het werk van de voorbije jaren voortzetten om van België het toonaangevende recyclagecentrum van Europa te maken. Om daarin te slagen, zal hij samen met de andere bestuurders, de Denuo-ploeg en de steun van alle leden een aantal uitdagingen aangaan. Niet in het minst op vlak van werkgelegenheid. “De circulaire economie is een motor voor lokale werkgelegenheid, en daarin vervullen onze bedrijven een sleutelrol. Onze leden zijn dan ook bijna voortdurend op zoek naar personeel, wat niet altijd van een leien dakje loopt,” aldus Tychon. “Werken in onze sector is bijdragen tot een duurzamere wereld door producten een tweede, derde, vierde… leven te geven. Kortom, wie voor een afval- of recyclagebedrijf werkt, levert een zinvolle bijdrage aan de maatschappij. En die kans willen we aan iedereen bieden, ongeacht het kwalificatieniveau. Opleiding zal een sleutelelement zijn, ook voor chauffeurs, operators, technici en andere profielen, want onze sector evolueert zo snel dat we de kennis en vaardigheden on-the-job bijbrengen.

Tijdens de Algemene Vergadering werd ook een nieuw Bestuursorgaan voor Denuo verkozen. De 21 bestuurders vormen samen een mooie staalkaart van het Belgische afval- en recyclagelandschap:

FacebookTwitterLinkedinShare

Reactie toevoegen

Bijlage
Een onbeperkt aantal bestanden kan naar dit veld worden geupload.
300 MB limiet.
Toegestane types: txt pdf doc docx xls xlsx ppt pptx ods odt png jpg jpeg gif zip.