OVAM vraagt getuigenissen uit de praktijk

#REACT - Bronsortering bij bedrijven in één gebouw of inzameling in één container

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden

Denuo verenigt

Denuo is de Belgische federatie van de afval- en recyclagesector. In een wereld waar grondstoffen schaarser worden en bedrijven duurzaam willen produceren, zijn onze leden de essentiële schakel tussen gebruikte materialen en hergebruik, recyclage en eindverwerking. We verenigen met andere woorden de volledige materialenketen en diens actoren. Samen gaan we voor Shaping the future of used materials.

Denuo vertegenwoordigt

De kracht van Denuo zit in zijn achterban. Meer dan 250 bedrijven zijn lid. Samen stellen zij 15.000 personeelsleden te werk, goed voor een totaalomzet van ongeveer 3,5 miljard euro. Denuo lobbyt bij binnen- en buitenlandse overheden om de omstandigheden waarin deze bedrijven moeten werken zo optimaal mogelijk te maken, en te houden. We vertegenwoordigen als sectorfederatie een grote en belangrijke beroepsactiviteit en waken erover dat die in alle eerlijkheid kan worden uitgevoerd. We zorgen ervoor dat al onze leden een eerlijke handelskans krijgen, met gelijke marktvoorwaarden, en weren degenen die het niet zo nauw nemen met de regels uit de markt. Bovendien vertegenwoordigen we de werkgevers in onze sector tijdens het sociaal overleg.

Denuo versterkt

Als federatie zijn we er voor en door onze leden. We staan dan ook op verschillende manieren in contact met onze leden: 

  • In onze Raad van Bestuur bepalen we de strategische lijnen.
  • In werkgroepen en taskforces bepalen we onze standpunten. 
  • We gaan in interactie via onze artikels en het online ledenforum.
  • Door infosessies en opleidingen voeden we de expertise in onze sector.
  • Via nieuwsbrieven, website en sociale media informeren we over alle relevante sectoraangelegenheden.
  • Enzovoort. 

Via deze aanpak komen we tot krachtige beslissingen die de positie van onze leden op de markt versterken.

Interesse in een lidmaatschap? Neem contact op met ons.

Toegang tot denuo.be wordt toegekend onder bepaalde voorwaarden. Geef hieronder aan welke situatie op u van toepassing is:
CAPTCHA
FacebookTwitterLinkedinShare

Reacties

Is een container op een bouwwerf automatisch een bouw- en sloop container of wordt het een bedrijfsrestafval omdat er niet enkel vast afbraakmateriaal in terecht komt?  Wat komt in een container op een bouwwerf, folies en paletten van verpakking van aanleveringen, restjes van de electriciteitsbekabeling, overschotje van de plakker, schrijnwerker gooit er wat hout in en dan is er nog de vloerlegger ... het is toch onmogelijk om de werf te voorzien  van een 10-tal verschillende containers. 

Op onze site gebeurt de aanvoer van gemengd afval gemiddeld per 200 à 300 kg/aannemer/traject.  Het is toch onmogelijk dat die mensen alles in het werk moeten stellen om die 20kg papier dat ze meehebben apart te houden van 50kg gyproc en dan die emmer die grandioos beklad is met plaaster, moet die dan bij de kunststoffen of mag die bij het brandbaar en wat een heisa omdat die werfarbeider zijn Fantaflesje bij het gemengd afval heeft gegooid ?

Een bedrijfsbezoek kan misschien wel meer duiding geven, naar mijn mening is alles heel onduidelijk voor iedereen, alleen niet voor Renewi, Veolia, Vanheede en nog wat enkelingen. Het deel  van de sector die probeert te volgen, ziet het bos door de bomen niet meer en het overgrote deel weet van niets en trekt er zich niets van aan.  Zo heb ik er wel enkele in mijn regio :( 

Reactie toevoegen

Bijlage
Een onbeperkt aantal bestanden kan naar dit veld worden geupload.
300 MB limiet.
Toegestane types: txt pdf doc docx xls xlsx ppt pptx ods odt png jpg jpeg gif zip.
CAPTCHA