De eengemaakte federatie roept de nieuwe regeringsploegen op om hun recyclageambities ook waar te maken

Samensmelting COBEREC en go4circle een feit

Brussel, 8 januari 2020 – Sinds 1 januari 2020 gaan de federaties COBEREC en go4circle als één ééngemaakte federatie door het leven. Met dat nieuws luiden de voorzitters van de betrokken federaties vanavond tijdens hun nieuwjaarsreceptie het nieuwe jaar voor de Belgische afval- en recyclagesector in. 

De federaties COBEREC en go4circle kennen elkaar al langer. De eerste samenwerkingsprojecten dateren al van 15 jaar geleden, en sindsdien zijn ze steeds meer naar elkaar toe gegroeid. “Door nu de stap naar een fusie te zetten, willen we onze schaal vergroten en onze efficiëntie verhogen”, aldus General manager Stany Vaes.

De fusie zal de sector meer slagkracht geven, en dat zal de komende maanden van belang zijn. De nieuwe gewestelijke regeringsploegen zullen dit jaar op kruissnelheid komen en hebben in hun regeerakkoorden duidelijk ambitie getoond op vlak van hergebruik en recyclage van gebruikte materialen. Dankzij de fusie werpt de nieuwe federatie zich op als dé partner van de gewestregeringen om die ambities in de praktijk te brengen: de ‘nieuwe’ federatie vertegenwoordigt immers zo’n 350 bedrijven die actief zijn in de inzameling, sortering, recyclage en eindverwerking van allerlei gebruikte materialen. De nieuwe federatie heeft aan het begin van het nieuwe jaar dan ook een toepasselijke wens voor de gewestelijke ministers Zuhal Demir, Alain Maron en Céline Tellier: “Laten we dit jaar samen uw recyclageambities waarmaken en een circulaire toekomst bouwen voor alle gebruikte materialen in ons land, en daarbuiten.”

FacebookTwitterLinkedinShare

Reacties

default author image
E-mailadres

No email adress

door Yanick LOISON (niet gecontroleerd) op maandag 15/02/2021 - 11:36

Bonjour, Existe t-il une liste des entreprises de recyclage de textiles ? Si oui, comment puis-je me la procurer ? Cordialement. Yanick LOISON

Reactie toevoegen

Bijlage
Een onbeperkt aantal bestanden kan naar dit veld worden geupload.
300 MB limiet.
Toegestane types: txt pdf doc docx xls xlsx ppt pptx ods odt png jpg jpeg gif zip.