Zet restafvalbakken never alone

Niet sorteren? Da’s zóóóóó jaren 90. Want vandaag is sorteren een goeie gewoonte voor de meeste Vlamingen. Meer zelfs, in Europa horen we bij de beste sorteerders. Thuis dan toch. Want op het werk belandt die gewoonte al snel in de prullenmand. Iets wat bij u op de werkvloer makkelijk kan veranderen.

Afvalbakken zijn better together

Als uw medewerkers voor een sorteereiland staan, maken ze meestal wél de juiste keuze. Ze motiveren om te sorteren is dus best simpel: zet restafvalbakken never alone, maar altijd bij sorteerbakken voor PMD, keukenafval, en papier & karton. En voor hout, piepschuim, puin, afgewerkte olie … Met andere woorden: het afval dat typisch is voor wat u doet.

Sorteren is meer dan een verplichting

Voor bedrijven in Vlaanderen is het – afhankelijk van uw sector – verplicht om 24 soorten afval te scheiden. Da’s niet altijd evident, maar wel nodig. Want bij bedrijven belandt er nog té veel recycleerbaar materiaal bij het restafval. Dat wordt verbrand en gaat verloren. Maar een sorteereiland kan dat dus al grotendeels oplossen. 

Meer tips of materialen die uw medewerkers helpen sorteren? Vraag advies aan uw afvalinzamelaar of surf naar iksorteerinmijnbedrijf.be

FacebookTwitterLinkedinShare

Reactie toevoegen

Bijlage
Een onbeperkt aantal bestanden kan naar dit veld worden geupload.
300 MB limiet.
Toegestane types: txt pdf doc docx xls xlsx ppt pptx ods odt png jpg jpeg gif zip.